Studentski život na FBF-u

 

Zanima te rad studentskih udruga i aktivnosti unutar istih? Želiš se uključiti u predstavništvo studenata Fakulteta i promicati kvalitetu studija? Želiš se rekreativno baviti sportom uz studiranje? Više o studentskom životu na Fakultetu saznaj ovdje te u studentskim predavanjima i javljanjima uživo (Program)! Naši studenti će rado odgovoriti na sva dodatna pitanja koja imaš.

 

Studentski zbor FBF-a (SZ FBF)

 
 

Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta čini ekipa od 14 studenata farmacije i medicinske biokemije. Glavna zadaća im je štititi interese studenata, sudjelovati u odlučivanju u tijelima Fakulteta te općenito predstavljati studente. Studentski predstavnici su izabrani na studentskim izborima koji se održavaju svake dvije godine, a nakon što su izabrani, osim što obavljaju svoje službene dužnosti, članovi Studentskog zbora organiziraju brojne zabavno-edukativne projekte u kojim su pozvani sudjelovati svi studenti. Neki od tih projekata su CinePharm koji je nagrađen Rektorovom nagradom i pohvalama svih sudionika, Stručno putovanje na kojem te očekuje odličan provod nakon posjete srodnom fakultetu ili lokaciji zanimljivoj za struku te Tribina na kojoj o gorućim temama iz struke možeš diskutirati s kolegama i stručnjacima iz odabranih područja. Studentski zbor također je zadužen za organizaciju Brucošijade, najluđeg partija na fakultetu na kojem ćeš upoznati hrpu kolegica i kolega s kojima započinješ studiranje na FBF-u!

Za više informacija o Studentskom zboru Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta posjeti Facebook i LinkedIn profil ili pogledaj promotivni video:

https://www.facebook.com/studentskizbor.pharma

https://www.linkedin.com/company/szfbf/mycompany/

 

Studentski zbor FBF-a (SZ FBF)

 

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA)

 
 

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske - CPSA je nezavisna i neprofitna udruga, osnovana 1994. godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s ciljem unapređenja studentskog života i osjećaja zajedništva među kolegama svih godina studija. CPSA je jedina udruga u Republici Hrvatskoj koja zastupa studente farmacije i medicinske biokemije. Njezini članovi promiču edukaciju studenata na nacionalnoj i internacionalnoj razini u smislu informiranja i obrazovanja studenata vezano uz samu struku, zdravstvo, aktualne teme na polju biomedicinskih znanosti te obilježavanje svjetskih dana u zdravstvu. Kao nezavisna i samostalna organizacija, CPSA ostvaruje suradnju s partnerima u zemlji i svijetu u cilju realizacije raznih projekata i kampanja. CPSA ti nudi profesionalni razvitak, kongrese, konferencije, putovanja, studentske razmjene, časopis Recipe, humanitarne akcije, javnozdravstvene kampanje, sportske i druge zabavne aktivnosti. Sve navedeno već godinama doprinosi ugledu Udruge kako unutar Hrvatske tako i diljem Europe i svijeta, a rezultat toga je nagrada za najbolju udrugu studenata farmacije 2016. godine. Priznanje međunarodne zajednice afirmacija je dugogodišnjeg rada i truda svih prošlih i sadašnjih članova Udruge, a ujedno i snažna motivacija za nastavak uspješnog djelovanja i organizacije različitih edukativnih, inovativnih, interdisciplinarnih i društveno korisnih projekata.

Za više informacija o Udruzi studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske posjeti službenu stranicu, Facebook, Instagram, LinkedIn profil ili pogledaj promotivni video:

https://cpsa.hr

https://www.facebook.com/usfmbh

https://www.instagram.com/cpsa.hr/

https://www.linkedin.com/company/croatian-pharmacy-and-medical-biochemistry-students'-association/mycompany/

 

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA)

 

Sportska udruga FBF-a (SU FBF)

 
 

Sportska udruga Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta nezavisna je i neprofitna udruga, osnovana 2009. godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja sveučilišnog sporta i povezanih mu aktivnosti. Same djelatnosti udruge jesu planiranje rada i razvitka sporta na fakultetu, organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanja, poduka i treniranje studenata, profesora i djelatnika fakulteta u rekreativne svrhe, upravljanje sportskim objektima kojih je Udruga vlasnik ili korisnik te mnoge druge. Uz sve to, jedna od najbitnijih stvari je poticanje studenata i članova udruge na brigu o zdravlju te razvijanju i usvajanju etičkih vrijednosti kroz bavljenje sportom. Udruga sudjeluje u organizaciji sportsko-edukacijskih projekata i osigurava fakultetskim ekipama natjecanje u Sveučilišnoj ligi u organizaciji Zagrebačkog Sveučilišnog Športskog Saveza (ZSŠS-a). Studenti se svake godine natječu u ekipnim sportovima na razini Sveučilišta, a u proljeće predstavljaju fakultet na međunarodnom sportsko-edukacijskom projektu Humanijada gdje s ostalim fakultetima biomedicinskog područja odmjeravaju snage u ekipnim i drugim sportovima. Naši studenti zadnjih godina postižu izvrsne sportske rezultate na Humanijadi i samim time je Farmaceutsko-biokemijski fakultet proglašen ukupnim pobjednikom Humanijade čak četiri godine zaredom! Unatoč svim rezultatima najviše smo ponosni na stvaranje iskrenih međuljudskih odnosa unutar udruge i novih prijateljstava među članovima.

Za više informacija o Sportskoj udruzi Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta posjeti Facebook profil ili pogledaj promotivni video:

https://www.facebook.com/Futsal-Pharma-2372792879427545

 

Sportska udruga FBF-a (SU FBF)