Studij farmacije

Studij farmacije jedan je od dva studija koja ti naš faks nudi. Ako si oduvijek bio svestrana osoba kojoj su naročito dobro išle kemija i biologija, možda je baš ovo studij za tebe! Tijekom pet godina integriranog preddiplomskog i diplomskog studija farmacije imat ćeš priliku naučiti mnogo o tome kako lijekovi funkcioniraju te kako od obične molekule dolazimo do novog lijeka. Upoznat ćeš mehanizme njihovoga djelovanja, načine uklapanja u različite farmaceutske oblike poput tableta i krema, kao i metode njihove analize, te ćeš učiti o njihovoj primjeni i kako o istoj komunicirati s pacijentom. Gdje se možeš zaposliti s tim znanjem? Pravo pitanje je gdje ne možeš! Posao nakon faksa čekat će te u javnim i bolničkim ljekarnama, znanstveno-istraživačkim ustanovama, laboratorijima i velikim farmaceutskim tvrtkama. Ako te još nešto zanima, pridruži nam se u našim live-druženjima gdje možeš postaviti sva svoja pitanja. Vidimo se!

 

Zašto baš farmacija?

 
 • Martin, 3. godina farmacije
  "Uvijek su me zanimale kemija i biologija, a farmacija se činila kao dobar spoj ovih prirodnih znanosti uz osobnu motivaciju da jednog dana u svakodnevnoj praksi u ljekarni mogu direktno pomagati pacijentima, brinuti za njihovo zdravlje i na najbolji način iskoristiti svoje znanje o lijekovima."
  Martin, 3. godina farmacije
 • Ema, 5. godina farmacije
  "Farmacija mi je oduvijek posebno zanimljiva zato što nakon studija mogu izabrati u kojem smjeru se želim profesionalno razvijati, a izbor je zaista velik - od javnih i bolničkih ljekarni, istraživačkih laboratorija, razvoja lijekova i akademije sve do farmaceutske industrije, marketinga, farmakovigilancije i regulative lijekova."
  Ema, 5. godina farmacije
 • Tin, 4. godina farmacije
  "Upisao sam studij farmacije zato što se radi o interdisciplinarnoj struci koja se neprestano razvija i napreduje, a studij daje budućim magistrima farmacije znanja koja će im pomoći da na najdostupniji i ponekad najučinkovitiji način pomognu pacijentima u očuvanju zdravlja racionalnom i kontroliranom primjenom lijekova."
  Tin, 4. godina farmacije
 

Otkrij gdje zaista pripadaš!

 
zeleni šešircrveni šešir